Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 10. 2015

Elsa

msf_frozen_cmi_elsa.jpg

Elsa je jedním z hlavních charakterů vystupující ve filmu Ledové Království (Frozen) 

 Na pohled působí Elsa sebejistě, vznešeně a odměřeně, ve skutečnosti však žije ve strachu, protože skrývá obrovské tajemství. Od narození umí kdykoli vytvářet led a sníh. Je to krásná schopnost, zároveň však extrémně nebezpečná. Pronásledována okamžikem, kdy téměř zabila mladší sestru Annu, stáhla se do ústraní a tráví celé dny snahou zkrotit své čím dál mocnější schopnosti. V návalu emocí Elsa omylem vyvolá kouzlo přínášející věčnou zimu, kterou nemůže zastavit. Obává se, že se stává stvůrou a nikdo, ani její sestra, jí nedokáže pomoci.

 Vzhled:Elsa jakožto královna má na sobě krásné tyrkysové šaty s černými rukávy. Okolo krku má sepnutou kápi purpurové barvy, jež sahá až na zem a při chůzi ji táhne za sebou. Tento komplet doplňuje zelenými rukavicemi. Avšak tyto šaty po čase díky své moci změní na třpytivě bílo tyrkysové s ještě delší kápí.Elsininy vlasy jsou blonďatě bílé, jež nejčastěji nosí spletené do copu a oči má tmavě modré. Je vysoké a štíhlé postavy.

 Už od malinka byla Elsa vychovávána k tomu, aby se v plnoletosti stala následnicí trůnu. Má i mladší sestru Annu. Avšak co je u Elsy nejzajímavější je to, že se už narodila s kouzelnou mocí. A tou je schopnost ovládat zimu, sníh a led. Hodná, ale temná a nebezpečná. Tak by se dala Elsa převážně charakterizovat. Vždy se snaží být ke všem hodná, milá a spravedlivá. V podstatě tak, jaká má správná královna být. Dost snadno se ale nechá vyprovokovat a to může být pro ostatní velmi nebezpečné, neboť při rozrušení či rozčilení nedokáže dost dobře svoji moc ovládat a může tak nedopatřením ublížit druhým. Proto se raději drží v ústraní od ostatních a to dokonce i od své sestry, se kterou si už v dětství kvůli své moci přestala hrát, přestože milovala stavění sněhuláků. Ale bohužel už jako dítě nedopatřením ublížila své sestře, právě onou magií, a proto se mladá princezna na příkaz otce (krále) zavřela do jediného pokoje, kde zůstávala sama až do své plnoletosti. Je uzavřená a o své magii s nikým nemluví. Na obrázkach vipada jako mořska panna a můj malý pony mlp.I když neni možná dimenzi by mohla být poník kdo ví.


movies-frozen-still-3.jpg

Hodná, milá ale i temná a nebezpečná. Tak by se dala Elsa převážně charakterizovat. Vždy se snaží být ke všem hodná, milá a spravedlivá. V podstatě tak, jaká má správná královna být. Dost snadno se ale nechá vyprovokovat a to může být pro ostatní velmi nebezpečné, neboť při rozrušení či rozčilení nedokáže dost dobře svoji moc ovládat a může tak nedopatřením ublížit druhým. Proto se raději drží v ústraní od ostatních a to dokonce i od své sestry, se kterou si už v dětství kvůli své moci přestala hrát, přestože milovala stavění sněhuláků. Ale bohužel už jako dítě nedopatřením ublížila své sestře, právě onou magií, a proto se mladá princezna na příkaz otce (krále) zavřela do jediného pokoje, kde zůstávala sama až do své plnoletosti. Je uzavřená a o své magii s nikým nemluví. 

 Elsina magie (síla) je neomezená. Může tak používat svou moc jak dlouho chce, aniž by se přitom jakkoli unavila. Díky své magii, má například možnost chodit i po vodě, neboť voda pod jejíma nohama vždy zmrzne. Taktéž má dostatečnou sílu i na to, aby přinesla ohromnou sněhovou bouři, jež zasněží celé království mohutnou dávkou sněhu, během mávnutí ruky. Či je libo obrovitý a vysoký ledový zámek? Pro Elsu není problém. A aby toho nebylo málo, dokáže vytvářet i živé sněhové bytosti. Ať už malého mluvícího sněhuláčka či obří řvoucí monstrum. 

 

 

      

elsa a rebecca

 

 

Už odmalička Elsa ví, že je něčím výjimečná a že vládne kouzelnou mocí. Dlouhou dobu je pro ni ale její dar spíše prokletím, protože od druhých slýchává, že je monstrum. Přitom umí krásně malovat jako mráz kreslit na sklo a pokud chce, všechno, co se ocitne v její blízkosti, vydrží dlouho čerstvé a svěží. Věz Anno, že ať se děje, co se děje, tak tě budu vždy milovat.“