Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 11. 2015

Anna

msf_frozen_cmi_anna.jpg

Anna je hlavní hrdinkou filmu Ledové království (Frozen) a princezna Arendellu. Je mladší sestra královny Elsy. 

 Odvážná Anna si na elegantní řešení moc nepotrpí, a tak se stává, že někdy jedná dříve, než myslí. Na druhou stranu je to ta nejoptimističtější osoba, kterou kdy potkáte. Touží se znovu sblížit se svou sestrou Elsou, se kterou si byly velmi blízké v dětství. Když Elsa omylem odhalí své magické schopnosti a uzamkne království Arendelle do věčné zimy, vydává se Anna na nebezpečné dobrodružství, aby vše napravila. Je vyzbrojena pouze svou nebojácností, odhodlaností nevzdát se a vírou v ostatní. Anna je odhodlána zachránit království i svou rodinu.

Kvůli zasažení ledem do její hlavy byla Annina paměť vymazána a proto neví, že její starší sestra Elsa umí čarovat led a sníh. Anna se v šestnácti letech zamiluje do prince Hanse, který přijel na korunovaci její setry. Tím Elsu vyprovokuje a prakticky "vyžene" do dalekého ledového zámku na vysoké hoře. Anna se vydává na záchrannou výpravu za Elsou, při které jí pomáhá ledař Kristoff, sněhulák Olaf a sob Sven. Když Elsu konečně najde, Elsa ji opět omylem zasáhne, ale tentokrát to není hlava. Tentokrát je to srdce! Anně hrozí, že umrzne, dokud jí někdo nevyzná pravou lásku. Proto se vydává za svým princem Hansem. Ten jí ale prozradí, že ji nemiluje, jen chtěl vládnout Arendellu. Nakonec se ukáže, že Kristoff je Annina pravá láska.Povahy: optimistická, bláznivá, zbrklá

 Anna je velmi energetická. Hodně ji vykreslili, jako naivní charakter, který všemu naletí. Je milující, přátelská, milá, skromná a veselá holka, která si jde za svými sny. V plnoletosti se hodně podobá svojí sestře, ale má hnědé vlasy s bílým pramínkem, kvůli nehodě z dětství, neboť její činy a nával na Elsu, způsobili zbělání vlasů. Má světle modré oči. Na plese měla na sobě zelené elegantní šaty s odstíny všech jejich barev. Na výpravě na Severní horu měla čepec, rukavice, dlouhou modrou sukni a na tom do fialové barvy plášť. 

Ledové království:V dětském věku věděla o své sestře, že umí kouzlit, ale musela se zbavit všech vzpomínek na její magii. Při hraní ji Elsa zasáhla jedním svým kouzlem a od té doby má proto bílý pramínek vlasů. Po tom incidentu se její sestra zavřela ve svém pokoji, neboť se bála, že ji ublíží. Anna se snažila s ní komunikovat, ale odmítala ji. Nevěděla co se děje, snažila se komunikovat, ale marně, nic se ji nedařilo. Několik let se takhle snažila obměkčit ji, ale nepovedlo se jí to. Po dlouhé době viděla svoji sestru, když jejich rodiče odjížděli, ale nevrátili se. Zemřeli v bouři na lodi. Šla na pohřeb svých rodičů, a když se vrátila do paláce. Snažila se svoji sestru nějak oslovit, ale opět bylo vše marné. Nastala korunovace Elsy, zde se obě setkaly. Anna byla z toho moc nadšená, že ji zase vidí a může s ní mluvit. Potkala tam Hanse, myslela si, že se do něj zamilovala. Požádal ji o ruku a co mu řekla, bylo to hezké "ano". Doufala, že ji dá Elsa požehnání k sňatku, ale nedostala ho. Pohádala se s ní, Elsu to rozrušilo a omylem ji skoro zasáhla magií. Její sestra utekla, ale Anna ji šla hledat. Myslela si, že ji nic neudělá. Po cestě se dostala do potíží, spadla z koně do vody. Po cestě narazila na obchod, tak si koupila zimní oblečení, a zde se i seznámil s Kristoffem. Přemluvila ho, aby ji vzal na Severní horu, s tím, že ví, jak ukončit tuto zimu, kterou rozpoutala Elsa. Během cesty potkaly sněhuláka jménem Olaf. Oba to polekalo, neboť mluvil (byl živý), ale nakonec šel s nimi k Else. Vybudovali si dobrý vztah a pomáhali si navzájem. Annu zasáhlo kouzlo od Elsy do srdce, když se ji snažila přivést do Arendelu. Kristoff si všiml, že se s ní něco děje, nedalo se to vysvětlit. Trolové ji měli pomoci, Kristoff ji k nim zavedl, ale oni nevěděli, co s tím. Musela dostat polibek z pravé lásky, aby se toho zbavila. Poprosila přítele Kristoffa, aby ji zavedl za Hansem, ale ten ji chtěl jenom kvůli království. Měl v plánu ji nechat umřít. Olaf ji ještě v čas našel a zapálil oheň v krbu, ona chtěla však za Kristoffem. Šla ve vánici sněhu a křičela jeho jméno. Pomalu šla, a když nalezla Hanse, utekla mu, neboť uviděla Hanse, že hodlá zabít její sestru. Skočila před ní a proměnila se v kus ledu. Hansovi se tak zlomila čepel meče, Elsa ji objala a rozbrečela se. Vyčítali si, co se její sestře stalo. Projevila ji "sesterskou lásku", která ji probudila z jejího spánku, Elsa se vrátila zpět do Arendellu, neboť nalezla způsob, jak kontrolovat svou magii a Anna začala chodit s Kristoffem.

 

Roztržitá ale za každých okolností veselá, taková je po většinu času sestra ledové královny Anna. Pro svou sestru by udělal cokoliv a šla by i na kraj světa. V jejím odhodlání jí nezabrání ani Rampelník, natož pak třeba sněhová královna Ingrid. Máš sestru, nikdy nebudeš sama. Kromě toho, když nebudu poblíž, ale i v tu dobu tady budu jako duch.“

 

 

 

 

frozenmusings:

The Morning After *wink wink*So yeah, my first piece during break. I should literally just make an entire collection devoted to fanarts of KristAnna in bed because that’s seriously all I’ve been drawing….Alrighty, so that up there is the censored version for those who may be offended by boobs. I don’t know why, but just in case.Also totally tried out a slightly hairy Kris… I was never good with body hair which is why I never drew it but hey, let me know what you think.Click the image for the original, visible boobs version.Either one is adorable, really.

 

 

 

 

ANNA AND KRISTOFF MERMAIDS by FERNL